Donderdag 30 januari – lezing Meino Smit

 

View this email in your browser

Koop nu kaarten voor de lezing van Meino Smit

Donderdag 30 januari a.s. Ons Dorpshuis Paterswolde

Duurzame kringlandbouw in 2040
Meer mensen, minder machines

De ontwikkelingen en schaalvergroting in de landbouw leiden tot hogere producties. Maar is de landbouw daarmee ook efficiënter geworden? Dat blijkt tegen te vallen. Akkerbouwer en wetenschapper Meino Smit is in 2018 gepromoveerd op het onderzoek naar de duurzaamheid van de landbouw van 1950 tot 2015 en naar een duurzaam scenario voor het jaar 2040.

Meino neemt je mee in dat scenario, waarin de landbouw in Nederland weer toekomstperspectief heeft. Een duurzaam scenario dat niet alleen gezond is voor de aarde maar ook voor de mensen. Maar waarbij het roer wel volledig om moet.

Vanuit de winkel zijn wij blij en vereerd dat Meino zijn verhaal wil vertellen voor onze klanten en andere geïnteresseerden. Wij denken dat dit verhaal zo belangrijk is dat iedereen het eigenlijk zou moeten horen. Dus vertel het vooral voort aan mensen van wie je denkt dat ze ook geïnteresseerd zijn.

De lezing vindt plaats in Ons Dorpshuis Paterswolde op 30 januari 20.00 uur, inloop met koffie vanaf 19.30 uur. Toegang € 5 in de voorverkoop in de winkel en € 7 in de zaal. Kaarten zijn ook te bestellen via mail: info@hetekohuis.nl.
In Ons Dorpshuis kun je alleen contact afrekenen. Dit geldt ook voor de bar.

Graag tot 30 januari!