Nieuwsbrief w10-2018

 

 

 

Nieuwe gevel
Het Ekohuis is sinds kort van heinde en verre te herkennen; op de gevel is onze naam, in houten letters te zien! Willem Hesseling heeft de letters gemaakt en wij zijn er ontzettend blij mee. De uitstraling van het prachtige, gelakte Larixhout is precies wat Jan Erik zocht. Het gaat om een bootlak van het merk Lacq. Deze fabrikant gebruikt lijnolie van de oliemolen uit Roderwolde als basis. De latten waar de letters op bevestigd zijn, zijn behandeld met gekookte lijnolie. Deze zullen na enige tijd donkergrijs verkleuren zodat Het Ekohuis fleurig afsteekt tegen de donkere achtergrond. Chapeau Willem!

 

 

 

 

 

 

Aan tafel, de favoriete producten van.. Jack Merx

 

 

Een nieuwe rubriek. We vinden het belangrijk te weten wat onze klanten waarderen en daarom willen we graag weten van welke producten jij geniet!
Jack is vooral fan van onze groenten. “Ik koop elke week een paar komkommers. Voor het eten kunnen de kinderen, als ze trek hebben hiermee beginnen. Komkommers zijn lekker en ook gezond vanwege de vezels.”

 

Jack neemt ook graag rundersalami van St. Hendrick voor ze mee, voor op de boterham. En bekent dat hij zelf de salami ook wel heel lekker vindt.

 

 

 

 

Even voorstellen..

 

 

ZintenZ
Je hebt ze vast al gezien, vlakbij de ingang staan 2 nieuwe molens met kaarten van uitgeverij ZintenZ. Deze uitgever maakt kaarten van landbouwafval. Het zijn de stengels en bladeren die achterblijven op het land na de oogst. Ook worden ze waterloos gedrukt met bio-inkt. Dus draag je het milieu een warm hart toe en ben je geïnteresseerd in wenskaarten met bijzondere afbeeldingen en teksten, neem dan eens een kijkje. Ter introductie verkopen we 5 kaarten voor de prijs van 4.

 

Piramide thee 
Piramide houdt zich al ruim 35 jaar bezig met biologische thee. Ze zijn dan ook continue bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de theeën. Ook heeft het merk een nieuwe verpakking gekregen. Zonder plastic folie en van ongebleekte theezakjes.

 

 

Nieuwe medewerker
“Mijn naam is Lotte en ik ben de nieuwste collega (en inderdaad, de tweede Lotte!) bij Het Ekohuis. Na elf jaar in de horeca te hebben gewerkt, sta ik hier vanaf deze maand met plezier achter de kassa. Naast mijn nieuwe baan geef ik Nederlandse les aan vluchtelingen en houd ik mij bezig met koken en mijn nieuwe tuin. Hopelijk tot snel in de winkel!”.

 

 

 

 

Taste of Nature

 

 

 

Koop nu 2 of meer heerlijke repen van Taste of Nature, lever de kassabon in met je gegevens en maak kans op een jaar lang gratis Taste of Nature repen. Of win één van de verrassingspakketten (t.w.v. 25,- euro). De actie loopt van 5 t/m 25 maart. Trekking van de hoofdprijs (1 jaar gratis Taste of Nature) geschiedt op 1 mei.

 

 

 

Voorjaarsschoonmaak! 

Het feest van het voorjaar is gaande!

 

De eerste voorjaarsbloemen verschijnen, op sommige plekken zelfs al een voorzichtige groene waas in struiken en ook de vogels zingen al volop. Van oudsher is het ook de tijd om je te bevrijden van onvolkomenheden en slechte eigenschappen; het reinigen. De filosofie van Sonett schoonmaakartikelen is ook gebaseerd op een antroposofische, spirituele denkwijze. Het zijn middelen voor wassen en reinigen, die het water respecteren als drager van het leven. Ze zijn volledig biologisch afbreekbaar, bevatten geen enzymen, petrochemische tensiden, geurstoffen, kleurstoffen, conserveringsmiddelen en bleekactivator en er is geen gentechniek en nanotechnologie toegepast. In de winkel staat een houten display van Sonett. Profiteer en ontvang gedurende de maand maart 10% korting op de 11 schoonmaakartikelen in de display.

 

 

 

 

De Energiecoöperatie Drentse Aa is een lokale energieleverancier in de gemeente Tynaarlo. Het Ekohuis is ook lid van deze coöperatie. Misschien ben je ook geïnteresseerd en wil je je woning verduurzamen. Op zaterdag 17 maart is de zgn. Tynaarlo’s Energietour. Het is een open dag waarbij deelnemers hun duurzame woningen openstellen om geïnteresseerden te informeren over duurzame verwarming als een warmtepomp of een pelletkachel. Heb je ook een duurzame woning en vind je het leuk tijdens deze dag andere mensen te informeren en te enthousiasmeren? De energietour heeft nu 6 deelnemers en graag willen ze de tour nog uitbreiden. Via de site ecdrentseaa.nl kun je meer lezen over dit initiatief en hoe je kunt deelnemen.

 

 

 

 

Eierdoosjes

Er is altijd vraag naar lege eierendoosjes voor onze losse eierenverkoop. In Het Ekohuis verkopen we afwisselend biologische eieren van De Boderie in het Twentse Albergen of Demeter eieren van Groengilde. Demeter-kippen hebben het nog een stukje luxer: per kip meer ruimte dan de biologische kippen, buiten kunnen ze terecht onder bomen, struiken of een zandbad nemen, geen verminking van snavels èn er lopen hanen rond.

 

 

 

Smaakmakend voorjaar!
Lees inspirerende verhalen over lekkere en gezonde producten in de nieuwe Smaakmakend! In deze voorjaarsuitgave gaat het over smørrebrød, oftewel sneetjes roggebrood, belegd met heerlijke voorjaarsgroenten, over boeren en de koeiendans en nog veel meer!

 

 

Koken met Het Ekohuis

 

 

Wrap it met rijstpapier! Marieke inspireert ons altijd met lekkere hapjes. Soms neemt ze ze mee naar de winkel of zien we een fotootje voorbij komen. Geen poespas maar wel heel lekker, handig en snel. Probeer het zelf!

NODIG voor 1 persoon: 3 eieren, 2 grote wortels, 50 g taugé en chilisaus (Yakso)

BEREIDEN: Maak een omelet van de 3 eieren en snij in reepjes. Snij de wortels in reepjes en bak een

 

paar minuten in de pan. Voeg ook taugé toe.

Week de rijstvellen door ze tussen 2 vochtige theedoeken te leggen (zie verpakking) en vul ze vervolgens met het ei-groentenmengsel. Vouw de vellen tot een loempia en dip ze in de lekkere chilisaus voor extra pit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*Ons mailadres is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*