roze pekel 2-3 gekookte bieten, 250 ml appelazijn, 50 g honing en 1 el zwarte peperkorrels
gele pekel 2 gele paprika’s, 1/2 rode peper, 1 tl gemalen kurkuma, 150 ml appelazijn, 150 ml water, 50 g honing en 1 el zwarte peperkorrels
vulling 1 tl mosterd, 1 el mayonaise, snuf kerriepoeder, scheutje olijfolie
Ook nodig: 2 hoge weckpotten, een spuitzak en een spuitmondje
Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze schrikken, afkoelen en pel ze. Begin met de roze pekel: Snij de bietjes in blokjes. Pureer met appelazijn en honing alles glad. Doe de peperkorrels er bij en giet het in een weckpot. Doe de helft van de eieren erin en duw ze onder.
Snij voor de gele pekel de paprika in blokjes. Pureer alle ingrediënten en doe dan samen met de peperkorrels in de andere weckpot. Doe de rest van de eieren erin en duw ze onder. Zet de beide potten minstens 12 uur in de koelkast.
Snij elk ei door de helft en schep de dooiers er voorzichtig uit. Doe ze in een kom en voeg mosterd, mayonaise, kerrie en olijfolie toe. Prak eerst met een vork grof en meng dan met een garde tot een glad mengsel. Voeg water toe als het te stijf is. Vul dan de spuitzak en vul de holtes van de eieren met het mengsel, LEKKER.
|