Zaterdag 5 oktober vieren we feest!

‘Het bijzondere contact met de klant is uniek’ .

Het is nog maar twee jaar geleden dat Het Ekohuis via een zeer succesvolle crowdfundingcampagne heeft kunnen verhuizen, naar het huidige winkelpand in het centrum van Eelde. En zaterdag 5 oktober is het alweer feest want de biologische speciaalzaak bestaat 5 jaar.

In Het Ekohuis waren ze er toentertijd een beetje stil van. Eigenaar Jan Erik Stuit is er nog steeds heel trots op. “Dit kenmerkt de winkel, die gemaakt is door de klanten. Het bijzondere contact met de klanten is uniek. Onze winkel is ook een plek waar ruimte is voor een praatje met een kop koffie of thee.” Het Ekohuis spreekt een brede doelgroep aan en voert een zeer breed assortiment. Van kaas vers van het mes, dagelijks versgebakken brood en banket, dranken en sappen en ook regionale producten. Biodynamische tuinderij De Eemstuin in Uithuizermeeden is bijvoorbeeld een goede bekende en levert regelmatig aan de winkel. Vers van het land.

Het Ekohuis-appelpers-festijn staat centraal tijdens het feest op 5 oktober. Het is inmiddels een goede traditie geworden en ieder kan een zelf meegebrachte fles gratis laten vullen. Ook is het mogelijk een vrijwillige bijdrage te doen voor de lokale Imkersvereniging Haren-Paterswolde. Voor de vroege vogels is er het Vroege Vogel Ontbijt tussen 8.30-9.30 uur met versgebakken broodjes van huisbakker Zonnemaire. De hele dag door zijn er feestelijke acties en lekkere proeverijen. Speciale gasten zijn Moniek Jacobs met heel veel kleine en grote Cooking Bags, kunstenares Heleen Goutbeek met zelfgemaakte kaarten, de lokale Imkersvereniging Haren-Paterswolde en IJsje van An. Iedereen is van harte welkom!

Sinds kort is het Ekohuis partner van de Too Good To Go-beweging. Dit gaat over de strijd tegen voedelverspilling. Niemand wil het maar toch gebeurt het, iedere dag. Ook in de winkel blijft er wel eens brood liggen of zijn er producten die de tht datum naderen. Geïnteresseerden kunnen nu dus via een app al dat lekkers redden voor een klein prijsje en simpelweg ophalen in de winkel. Een ander initiatief dat Het Ekohuis graag ondersteunt is de elektrische deelauto, oftewel de Buurauto. Hein Peter-Nauta van Energie Coöperatie Drentse Aa, is zaterdag 5 oktober ook aanwezig, om iedereen die geïnteresseerd is, te laten zien en ervaren hoe het is een elektrische een auto te delen.